Üzenőfal

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#14 - Szomorúfűz Temetkezés2014.05.06. 22:30

Tisztelt Gyémánt Katalin!

Köszönjük kérdését!
Cégünk már dolgozik a megoldáson, vagyis azon, hogy Ön - vagy hasonló helyzetben lévő embertársaink - előre tudjon gondoskodni a saját temetését illetően. Manapság az már talán nem is elég ha havonta vagy ahogyan lehetőség adódik rá félretesz egy bizonyos összeget a temetésére. Ugyanis nem "garantálható", hogy a hátramaradott családtagok olyan temetési szertartást rendelnek az Ön végtisztességére amilyenről Ön szeretett volna még életében gondoskodni.

Nemsokára társaságunk kidolgozza és meghirdeti ezen lehetőséget ezen a honlapon.
Addig szíves türelmét kérjük és mindehhez jó egészséget kívánunk!

Szomorúfűz Temetkezés

#13 - Becker Györgyné2014.05.04. 10:51

Sajnálattal veszem észre, hogy a sirok gondozásában igen nagy mértékű elmaradásuk van. Évek óta küzdök a szüleim mellett levő elhanyagolt sirral. Gondolom a hozzátartozók is elhunytak már, hiszen egy 30 éves sirhelyről beszélek. Az 1-es parcellában, a szüleim sirját nem tudom ezért úgy gondozni, ahogy szeretném. Ez az elhanyagolt sir már teljesen rátelepedett Édesapám sirjára. Kezelhetetlenné téve. Pedig nem kis pénzt fizettem a saját halottam tisztes elhelyezése érdekében.
Szeretném kérni, hogy segitsenek nekem abban, hogy a lelkem megnyugodhasson. Ehhez arra lenne szükség, hogy ezt az elhanyagolt, és gondolom lejárt sirhelyet megszüntessék.
Megértésüket és segitő szándékukat ezúton is köszönöm.Sajnos mivel képet feltenni ide nem tudok, kérem , hogy az 1-es parcellában Kassitzky István sirjánál keressék meg az általam emlitett panaszt.

Üdvözlettel Becker Györgyné

#12 - Gyémánt Katalin2014.04.20. 09:19

Sajnos ez az az oldal, mely valakinek aktuális. Nagy a segítség a gyászban, mégis volna egy javaslatom. Jó lenne, ha az idősebb korosztálynak lehetősége lenne akár RÉSZLETBEN, előre kifizetni az előre pontokba szedett "szerződést", melyet az Önök cégével, még életében megköt(het)ne. Természetesen a részletekben való megfizetést a mostani árakban gondoltam. Ami azon felül - az infláció miatt - keletkezne, a hátramaradottaknak mégis könnyebb volna kifizetnie. Így a gyászoló családnak ezt a szomorú dolgot lényegesen megkönnyítené az elhúnyt. Már előre. Természetesen, a szerződésben leírtakat a befizetett összeg íly módon fedezné.
Köszönöm, hogy átgondolták a javaslatomat!

#11 - Weigl Tamás2014.01.09. 22:55

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy a biourna vízben mennyi idő alatt bomlik le, illetve elsüllyed-e? Válaszukat előre is köszönöm

#10 - Kelemen Mária2014.01.05. 14:35

Tisztelt Cim!
Nemrég derűlt ki hogy sulyos rákos beteg vagyok. Nem tudni hogy mennyi időm van még. Szeretném megtudni, hogy tehetek e valamilyen előintézkedéseket a temetésemmel kapcsolatban.Családom nincs,a testvéremet a lehető legkevésbé szeretném terhelni. Köszönettel. Mária

#9 - Szomorúfűz Temetkezés2013.12.28. 00:08

Tisztelt Huszár Sándorné!

Sajnáljuk, hogy ilyen helyzetbe került, de megpróbálunk Önnek segítséget nyújtani ebben a nehéz és kényes helyzetben. Természetesen van lehetőség előre gondoskodni szeretett családtagja méltó temetésének megszervezéséről. Önnek semmilyen más dolga nincs, mint ezt az igényét jelezni munkatársunknak aki pontos kalkuláció után kitölti a megrendeléshez szükséges dokumentumokat. A hamvasztás és a hamvak hazavitelének költsége bruttó 59.500 Ft + a harmadik fél által felszámított (kórházi, hivatali) költségek.

Tisztelettel:

Szomorúfűz Temetkezés vezetősége

#8 - huszár sándorné2013.12.19. 18:57

kérdezném. Élő de nagyon beteg testvérem hamvasztását szeretném befizetni. az úrnát haza hoznám. mi a menete és mennyibe kerűlne. Köszönettel. Huszár Sándorné.

#7 - Szilvasi Kata2013.08.24. 19:22

Ünnepnapon vagy éjszakai elhalálozás esetén mennyi időn belül vállalják a halottszállítást a lakásról és milyen számot kell értesíteni, mert az ügyeleti számon csak üzenetrögzítő van és az nem elégséges.
Köszönettel várom a választ.

#6 - Szomorúfűz Temetkezés2013.08.05. 10:59

Tisztelt Steinberg Gábor úr!

Az Ön felvetéseire nem támadásként tekintünk hanem megválaszolandó kérdésekként.

Jelenleg a budapesti temetőket a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. tulajdonolja és ezáltal üzemelteti. A fenti cég kegyeleti közszolgáltatási szerződés útján látja el bizonyos feladatait, illetve tény, hogy vannak szabad áras termékei és szolgáltatásai. A közszolgáltatási feladatok árait minden évben Budapest Főváros Önkormányzata határozza meg. Az árak úgy vannak kalkulálva, hogy a befizetett díjak összege fedezze a cég működési költségeit.

A temetési díjak jelentős, általában véve minimum 65-70 %-a a temetői díjakból (sírhelydíj, sírásás, ravatalozás, temetői szállítás, átvételi díjak, stb.) tevődik össze. Ezekkel a költségekkel cégünk nem tud semmit kezdeni azon kívül, hogy megbízás alapján megfizeti azokat a temető üzemeltetőjének, a BTI Zrt.-nek.

A hamvasztás díja több összetevőből áll: maga a hamvasztás, a szállítás, a hamvasztási kellékek és egy minimális ügyintézési díj. (Itt a pontos árlistánk: https://www.budapest-temetkezes.hu/arlista/)
Cégünk is, mint a már említett BTI Zrt. ezen díjakból tudja fedezni működési költségeit. Az árakra rakodó "árrést" próbáltuk minimalizálni annak érdekében, hogy még "épp" megérje, de a lehető legalacsonyabb áron tudjunk szolgáltatni a hozzánk forduló családok számára.

Ha valakinek nincs pénze megfizetni a temetés költségeit, úgy a halálozás szerinti önkormányzat közköltségen eltemeti. Ez volt eddig a szociális temetés.

Azt, hogy a temetésért miért is kell fizetni nagy valószínűség szerint a törvény alkotó politikusoktól kell megkérdezni.

Tisztelettel:

Szomorúfűz Temetkezés vezetősége

#5 - Steinberg Gábor2013.07.07. 16:52

Tisztelt Temetkezési Vállalat!

Nekem kérdéseim lennének amelyekre nem muszáj válaszolniuk, azonban fontos lenne mert sajnos épp ésszel nem bírom felfogni a világban vagy a körülöttem lévő miérteket!
Kérem Önöket NE vegyék támadásnak ezeket a kérdéseket !

de miért ilyen drága egy temetés?
150 ezer forint.....
és csak a minimum...

és a hamvasztás? mitől 70-90ezer forint?
és akinek nincs pénze azzal mi történik?
egyáltalán ezekért mi fenéért is kell fizetni?