Koporsós temetés

Hagyományos, koporsós temetési szertartás teljes körű megszervezésével állunk a társaságunkat megkereső gyászoló hozzátartozók rendelkezésére. Szolgáltatási területünk főként a budapesti temetőkre terjed ki, de vállaljuk az elhunyt vidéki temetőbe történő szállítását, az ilyenkor felmerülő hivatali ügyintézéssel együtt. Ebben az esetben is megvásárolhatja nálunk a koporsót és valamennyi kegyeleti kelléket.

Budapesten az Ön igényeihez igazodva tudunk temetési időpontot foglalni a kiválasztott temetőben, illetve meglévő sírhely esetén egyeztetjük a temetővel a sírhely megváltási idejét és állapotát is.

Koporsós temetési díj: 94.900 Ft-tól + temetői díjak

Az ár tartalmazza a 27 %-os ÁFA-t!

Árgarancia szolgáltatásunk megismeréséhez kattintson IDE vagy a jobb oldali képre és máris nyugodt lehet, hogy az egyik legjobb helyen érdeklődik a temetési szolgáltatással kapcsolatban!

Koporsó választékunkat úgy alakítottuk ki, hogy abból minden megbízónk tudjon választani az igényeinek és elképzeléseinek megfelelően. Megtalálható a kegyeleti termékek széles választéka az egyszerű és egyben kedvező árfekvésű, úgy nevezett laminált koporsótól a még megfizethető árú, tiszta fából készült hatszögletű koporsókon keresztül, a luxus kívánalmaknak is megfelelő exkluzív megjelenésű és -anyagokat alkalmazó szarkofágokig.

Fontosnak tarjuk elmondani, hogy a koporsós temetési szertartások megszervezésekor figyelemmel kell lennünk néhány fontos körülményre is, melyek megfelelő színvonalú kivitelezése alap feltétele egy szép temetésnek.

Mivel ennél a szertartási formánál a temetőben a meglévő sírhely fölül elbontásra kerül az esetlegesen meglévő sírkő (ez új sírhely igénybevétele esetén még nincs), ezért gondoskodnunk kell a sír ideiglenes megjelöléséről. Ezt az elhunyt vallása szerint, sírjelző kereszttel vagy fejfával tehetjük meg. Természetesen ezen sírjelzőkre felkerül az elhunyt neve, születési és halálozási éve. Továbbá a koporsó oldalára, vagy a lábrészre felírjuk az elhunyt nevét és leélt éveinek számát, ez a koporsófelirat. A koporsó tetejére a felekezeti hovatartozás szerinti vallási jelképet, vagy egy ízlésesen megköttetett, virágból készült koporsódíszt helyezhetünk. Szükség esetén alkalmazhatunk úgynevezett rögfogót, ami a behantoláskor a koporsóra hulló föld dobogását csillapítja. 

A temetőben történik az elhunyt felravatalozása, melyet végezhetünk nyitott vagy zárt koporsóval. Nyitott koporsós ravatalnál van jelentősége a szemfedőnek, mivel ezzel a textil lepellel takarjuk le az elhunytat a koporsóban. Így csak azok a hozzátartozók, barátok, ismerősök tudják megtekinteni az elhunytat, akik az Ő koporsójához lépve felemelik a szemfedőt. 

Az elhunyt koporsóját a ravatalozóban megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik és örök nyughelyére, a sírhelyhez kíséri a szertartást végző pap vagy polgári búcsúztató személy, valamint a gyászoló család tagjai. Itt történik meg a koporsó leengedése a sírba, s végül az utolsó búcsúzás, melyet jelképesen egy marék föld koporsóra szórásával, vagy egy-egy szál virág koporsóba ejtésével végeznek el a közeli családtagok. Ezután a temetői személyzet megkezdi a behantolást. A sírhelyet a behantolást végző sírásók megjelölik a sírjelzővel és a sírra elhelyezik a hozzátartozók által hozott koszorúkat. Általában, a szertartás lezárásaként, itt nyilvánítanak részvétet a családnak a temetésen megjelent hozzátartozók és ismerősök. 

Munkatársaink az alábbi elérhetőségeken állnak az Ön rendelkezésére:

Budapesten, a VI. kerület frekventált részén, közel az Oktogonhoz, az Izabella és Aradi utca sarkától 50 méterre a Podmaniczky utca irányában találja meg irodánkat.

Pontos címünk: 1064 Budapest, Izabella utca 65.

Telefon:            720-2710
Mobil:               30/847-1915 (6:00 – 22:00 óra között)
Email:               budapest@temetkezes.hu

 

Az iroda megközelíthetősége térképpel >>> IDE <<< kattintva tekinthető meg.

 

Az alábbi űrlap kitöltésével költségmentesen, egyszerűen és gyorsan tud árajánlatot kérni az Ön által kívánt temetési szertartásra:

 

Koporsós temetési árajánlat

Az alábbi kérdések megválaszolásával pontos költségrészletezést küldünk Önnek, a szertartásra vonatkozóan.

Hol kívánja végső nyugalomra helyezni az elhunytat? *:


Temető megnevezése:
Rendelkezik-e már sírhellyel?:

Meglévő sírhely esetén van-e sírkő a sírhelyen?:


Hol fekszik az elhunyt?:
Kórház vagy temető megnevezése:
Megjegyzés:
Milyen formában kéri az árajánlatot?:


Az Ön neve *:
Az Ön e-mail címe *:
Az Ön telefonszáma *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!