Hamvak temetése

Az elhunyt hamvainak budapesti temetőben történő elhelyezésére több választható lehetőség is kínálkozik. Az egyik legelterjedtebb mód a hamvak úgynevezett colombárium fülkébe történő elhelyezése. Ilyen esetben a hamvakat szimpla vagy dupla urnafülkében helyezik el, melyet márvány vagy gránit lappal zárnak le. Erre a zárólapra kerül felvésésre az elhunyt neve, születési- és halálozási éve.

Szokás továbbá egy búcsú mondatot, vagy verset, esetleg vallásának felekezeti jelképét felvésetni a kőre. Kis vázát vagy koszorú akasztó gombot is el lehet helyezni a nemeskő zárólapon, a virágok, koszorúk későbbi elhelyezését megkönnyítve, a sírhoz kilátogató hozzátartozók számára. A colombárium fülkét az első betemetéstől számított 10 évre lehet megváltani, amit természetesen cégünk - a hamvasztást is beleértve - teljes körűen lebonyolít a temetés megszervezése során.

Továbbá, lehetőség van az elhunyt hamvait úgynevezett urnasírban, vagy urnakriptában a földben elhelyezni. Ilyen esetben már személyesebb a sírhely, egyéni elképzelések szerinti sírkövet tud a család állítani szeretett halottja végső nyughelye fölé.

Amennyiben van koporsós sírhely, mely fölött a temetettető rendelkezik, lehetőség van a meglévő sírban urna elhelyezésére. Ebben az esetben nem kell új sírhelyet vásárolni, de ha van sírkő rajta, a kő bontása, vagy elmozgatása plusz költséget jelenthet.


Templomi urna elhelyezés esetében a hamvasztás teljes körű ügyintézésében, az egyházi vagy polgári búcsúztató megszervezésében és az urna templomba történő kiszállításában tudunk segíteni. Az urna fülkét az adott templomban kell kiválasztani és kifizetni, a zárólap vésését is ott tudják megrendelni a helyi igényeknek megfelelően.

Az alábbi űrlap kitöltésével költségmentesen, egyszerűen és gyorsan tud árajánlatot kérni az Ön által elgondolt temetési szertartásra:


Hamvasztásos temetési árajánlat

Kérjük, töltse ki az itt látható kérdőívet, ezáltal pontos, személyre szabott temetési árkalkulációt tudunk küldeni az Ön részére.

Hol kívánja elhelyezni a hamvakat? *:
Temető vagy templom megnevezése:
Rendelkezik-e már sírhellyel?:Milyen típusú a sírhely?:
Hol fekszik az elhunyt? *:
Kórház vagy temető megnevezése *:
Megjegyzés, közlemény:
Milyen formában kéri az ajánlatot? *:


Az Ön neve *:
Az Ön e-mail címe *:
Az Ön telefonszáma *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!