TEMETKEZÉSI MŰSOR A NORVÉG TELEVÍZIÓBAN

2014.07.31.

Norvég hírességek saját temetésüket tervezik egy tévésorozatban. A műsor nagy vitát váltott ki.

Ma, a valóságshow-k korában, sokak számára talán már nem is tűnik szokatlannak a norvég tévések ötlete – a Kisten (Koporsó) című program célja, hogy megbékéltesse a halál gondolatával a nézőket - nyilatkozta a műsor egyik készítője.

A sorozat műsorvezetője az autója tetőcsomagtartóján koporsóval, ellátogat az egyes epizódok szereplőihez, hogy megismertethessék elképzeléseiket saját temetésükről.

Az első adásban egy népszerű rockzenészt mutattak be, amint koporsóját díszítette: többek közt önarcképét is rátette. "A feleségem szerint úgy vélem, halhatatlan vagyok" - magyarázta a 49 éves rocker, aki valójában fél az elmúlástól. "Ha netán létezik mennyország és pokol, megeshet, hogy a sok buta döntésem miatt végül a pokolra kerülök" - tette hozzá.

A műsor projektvezetője szerint a halál még mindig tabunak számít Norvégiában.

Az egyenként félórás részekben ezért hat norvég híresség meséli el a nagy nyilvánosság előtt, miként szerveznék meg saját gyászszertartásukat, hogyan és hol képzelik el majdani temetésüket. A további epizódokban többek között egy világutazó és egy divattervező temetési terveit ismerhetik meg a norvég tévénézők.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!