TEGNAP ELBÚCSÚZTATTÁK GROSICS GYULÁT

2014.07.01.

Az Aranycsapat legendás kapusától, a Fekete Párductól, a Szent István Bazilikában búcsúztak.

Tegnap vettek végső búcsút Grosics Gyulától, az Aranycsapat legendás kapusától, aki június 13-án, nyolcvannyolc évesen hunyt el.

A fővárosi Szent István Bazilikában felállított ravatalon tisztelők, barátok tömege búcsúzott egy szál virággal.

A búcsúztatáson beszédet mondott Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyetlen, még élő tagja. "A Földön egy csillaggal kevesebb, az égen eggyel több" – méltatta jó barátját Buzánszky Jenő, aki kiemelte, hogy Grosics Gyula egész életét a futballnak szentelte.

Borkai Zsolt többek között Grosics Gyula emberszeretetét emelte ki, és azt, hogy "életre szóló élményeket kaptunk tőle", a kapus példát mutatott a mai fiataloknak. A MOB vezetője egyúttal tolmácsolta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke neki címzett levelét, amelyben a német sportdiplomata részvétnyilvánításában minden idők egyik legnagyobb kapusának nevezte Grosicsot.

"A hétköznapokon is bajnok maradt" – jelentette ki Balog Zoltán, aki úgy fogalmazott: "Eddig ő szolgálta a hazát, most rajtunk a sor, hogy méltóképpen megőrizzük a nevét".

A Fekete Párducnak becézett kapus emléke előtt tisztelegve déltől több százan rótták le kegyeletüket a koporsónál, a Bazilika előtt az érdeklődők óriáskivetítőn is nyomon követhették a szertartást. Több volt válogatott futballista, politikus és közéleti személyiség vett végső búcsút Grosics Gyulától.


A szertartás után, szűk körben helyezték koporsóját végső nyugalomra, a Szent István Bazilika altemplomában, Puskás és Kocsis, továbbá két másik olimpiai első, Novák Dezső és a birkózó Polyák Imre sírja tőszomszédságában.

Grosics Gyula lelki üdvéért ma, 16 órakor tartanak gyászmisét a Szent István Bazilikában.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!