MEGKEZDTÉK A LELŐTT MALÁJ GÉP HOLLAND ÁLDOZATAINAK HAZASZÁLLÍTÁSÁT

2014.07.24.

Megérkezett Eindhoven repülőterére tegnap délután az a két katonai szállító repülőgép, amely a malajziai utasszállító múlt csütörtöki katasztrófájában meghaltak első csoportját szállította.

Tegnap két katonai szállítógéppel, negyven koporsót szállítottak haza a kelet-ukrajnai Harkiv repülőteréről, ahol állami tiszteletadás mellett búcsúztatták az áldozatokat, akiket a holland és az ausztrál légierő gépei szállítottak Hollandiába.

Az eindhoveni repülőtéren az áldozatok hozzátartozói mellett a holland királyi család tagjai és a holland kormány képviselői fogadták a tragédia áldozatainak koporsóit szállító katonai gépeket.

Katonai tiszteletadás után, egy közeli támaszpontra szállítják az elhunytakat, ahol megkezdődhet az azonosítás, mely akár hónapokat is igénybe vehet.

Sokak testét még mindig keresik, és valószínűleg lesz olyan áldozat, akinek a holttestét egyáltalán nem találják meg a légi katasztrófa után.

A gépek érkezésekor, egész Hollandiában megállt az élet, egy percig országszerte némán tisztelegtek az elhunytak emléke előtt.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!