KÍNA TÚLNÉPESEDÉSE MÁR A TEMETKEZÉSI GYAKORLATRA IS KIHAT

2014.06.04.

Másra kell a föld - tiltják a koporsós temetést Ancsingban.

2014. június 1-jétől, a kelet-kínai Anhuj tartomány két nagyvárosában is megtiltják a koporsós temetkezési formát.

A Beijing News című lap azt írta, hogy sok idős ember van kétségbe esve amiatt, hogy június 1-jét követően már nem kérhetnek koporsós temetést, csak hamvasztásosat. 

Ancsing az egyike annak a két városnak, ahol e hónaptól már nem engedélyezett a koporsós temetkezés. Az urnás temetkezések ösztönzése ellenére a múlt év végén a 80 százalékos tartományi átlaggal szemben az Ancsingban elhunytaknak csak a 11 százalékát hamvasztották.

A helyi hatóságok ezért előbb a pártkádereket és a tisztségviselőket szólították fel, hogy mutassanak példát az urnás temetkezésből, majd jogszabályt fogadtak el a koporsós temetés tilalmáról.

A húrt mindazonáltal nem akarják pattanásig feszíteni, ezért "fokozatos és rugalmas" bevezetést ígérnek, például nem kobozzák el a már előre megvásárolt koporsókat, az azokat önként visszaadókat pedig kártalanítják.

Kínában nagy hagyománya van az ősök tiszteletének, ami rendszerint megköveteli a holtak földbe temetését és síremlék állítását. A koporsós temetkezés elleni hadjáratban egyes önkormányzatok az elmúlt években odáig mentek, hogy sírköveket romboltak le az urnás temetkezésre "ösztönzés" céljából. 

A túlnépesedett Kínában a szűkös földterületek kímélése céljából akarják visszaszorítani a koporsós temetéseket.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Szomorúfűz Temetkezés2014.08.08. 17:39

Kedves Gyöngyi!

Örülünk, hogy segíthettünk a cikk megjelentetésével!

Üdv:

Szomorúfűz Temetkezés

#1 - kerékgyártó gyöngyi2014.08.08. 15:17

pont tegnap beszélt valaki nekem a Föld túlnépesedéséről és most megtaláltam ezt a cikket, ez biztos nem véletlen :)