Elbúcsúztatták Buffó Rigó Sándort, a 100 Tagú Cigányzenekar elnökét, prímását.

2014.05.06.

Végső nyugalomra helyezték tegnap az Újköztemetőben Buffó Rigó Sándort, a 100 Tagú Cigányzenekar prímását. A zenekar ott volt a kiváló muzsikus utolsó útján is.

Több százan érkeztek tegnap az Újköztemetőbe: zenészek, énekesek, tanítványok, barátok és rajongók, hogy elbúcsúzzanak a zseniális muzsikustól, Buffó Rigó Sándortól.

Buffó Rigó Sándor muzsikus családban született, édesanyja a nevezetes Járóka családból származik. Első zenei próbálkozásai Rigó József zenekarában csendültek fel, ahol mindent megtanult a hegedűről, amit csak lehetett. Huszonegy évesen már prímás lett a Balatonfüredi Marina Szállóban, majd 1992-ben lett tagja a 100 Tagú Cigányzenekarnak, amellyel bejárta a világot és nemzetközi hírnévre tett szert.

A zenész folyékonyan beszélt angolul, németül, hollandul, franciául és olaszul. A magyar zenén túl a felkeresett népek kedvenc dalait is könnyedén sajátította el és építette be saját, majd később a 100 Tagú Cigányzenekar repertoárjába.

Fő hangszere mellett - a klarinét kivételével - minden zenekari szerszámot megszólaltatott. 

Cigány szokás szerint, a 100 Tagú Cigányzenekar tagjai kedvenc nótáival kísérték Buffó Rigó Sándor koporsóját a Kozma utcai Újköztemetőben lévő végső nyughelyére.

A cigányzenész április 27-én, 65 éves korában, rövid, súlyos betegséget követően hunyt el.

A temetésről itt található összefoglaló video


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!