MATESzSz taggyűlés

2014.04.22.

2014. május 10-én részt veszünk a MATESzSz – Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének soron következő taggyűlésén. A Szomorúfűz Temetkezés 2014. tavasza óta tagja a MATESzSz-nek.



 
A szervezet megalapítását a következő szempontok vezérelték:

  • A magán temetkezési szolgáltatók működésére vonatkozó írott és íratlan etikai szabályok betartása és betartatása, az etikai szabályok megalkotása, szükség szerint etikai eljárás lefolytatása a szabályokat megszegőkkel szemben.
  • Véleményezési jog gyakorlása a vállalkozások szakmai tevékenységét, anyagi helyzetét közvetlenül befolyásoló, illetőleg egyéb módon érintő jogszabályok megalkotásánál.
  • Véleményezési jog gyakorlása a temetkezési kultúra fejlesztési irányainak, terveinek meghatározásában, kialakításában.
  • Ajánlások készítése a temetkezési szolgáltatók szakképesítéséhez, a szakmai továbbképzés követelményszintjéhez, a folyamatos szakképzés biztosítása, felkérés alapján a szakképzés és az ahhoz kapcsolódó vizsgáztatás biztosítása. A tagok érdekeinek együttes és egyéni érdekvédelme.

Egyesületi tagságunk célja, hogy a temetkezési magánszféra tagjaként, összefogottan, egységes platformon nyilvánítsunk véleményt a jelen és tervezett temetkezést érintő jogszabályokkal kapcsolatban, lehetővé téve ezáltal a Tisztelt Megrendelők számára, hogy minél sokszínűbb palettáról válasszák ki kegyeleti szolgáltatójukat, szolgáltatások és árak tekintetében, egyaránt.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!