EZEK IS KOPORSÓK? IGEN!

2014.07.17.

Egyediek vagy extravagánsak? Ön mit gondol? Ez mind-mind egyéni ízlés kérdése. Nincs két egyforma ember, így a végtisztesség kérdésében is igen eltérőek lehetnek az igények.

FIGURÁLIS KOPORSÓK


A halál és a temetés legtöbbször kínos, kerülendő téma. Sokan viszont még életükben rendelkeznek majdani temetésük körülményeiről. Ennek egyik fontos eleme a koporsó, és sokan e téren sem kívánnak beállni a sorba, hanem egyedi koporsót rendelnek, egyéni ízlésük, elképzeléseik, hobbijuk, foglalkozásuk, vagy valamely más szempont alapján.

Világszerte találhatunk példákat az ilyen extravagáns igények kielégítésére. Ghánában például óriási az igény ezekre, s ennek megfelelően külön gyára van a figurális koporsóknak, de Nagy-Britanniában is létezik ilyen gyártóüzem.

Hihetetlenül széles skáláját találhatjuk a nem szokványos, kreatív, kifejező vagy esetleg bizarr koporsóknak.

A legtöbben még mindig a hagyományosnak ismert anyagú és -formájú koporsóban temetkeznek, de álljon itt egy csokorra való, az igencsak figyelemre méltó küllemű koporsókból:






























































Arról nem szól a fáma, hogy milyen és mekkora sírhely szükséges ezek eltemetéséhez, többjükhöz – vélhetően – a szokásosnál nagyobb méretű – de ez a szempont már igazán nem lehet akadály olyasvalaki számára, aki még halálában is ki akar tűnni vagy üzenne valamit. A cigaretta- vagy dugóhúzó formájú koporsó például, akár józanabb életre való intésként is szolgálhat az itt maradottak számára.



vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!